חיפוש באתר
חיפוש כתבות ומאמרים
       לארכיון כתבות
- חייזרים פשטו על מוזיאון הילדים הישראלי,חולון

- סיורים מודרכים במוזיאון הילדים הישראלי חולון 2010

- תערוכה אינטראקטיבית חדשה בשלוחת מוזיאון הילדים בחולון

- טיול בארגז הצעצועים ובגלריה לצעצועים במוזיאון הילדים הישראלי, חולון

- הזמנה לשקט - סיור ותערוכה בשפה אחרת

- דיאלוג בחשיכה בחולון 2010

- בוקר של כיף במרכז צעדים

- צעדים - מקום שאוהב קטנטנים

- נסיעה לחוויה רומית קדומה בעין יעל ירושלים

- פארק כנרת- פארק אטרקציות לפעוטות, ילדים ובני נוער

- אבו קייק בירדן

- הפנינג בלונה פארק של עמק חפר


בריטניה: לרסן מתן ריטלין לילדים

ילדים עם הפרעת קשב והיפראקטיביות [ADHD] צריכים להיות מטופלים בתרופת הריטלין רק במקרים חמורים, ולא כאשר הם מתחת לגיל חמש, כך על פי הנחיות בריאות רשמיות חדשות, שפורסמו בבריטניה. יו'ר עמותת מגן לזכויות אנוש, אלה שנר, קוראת למשרד החינוך לערוך בדיקה מיידית של מספר הילדים הנוטלים ריטלין, ולוודא שמספר זה לא עולה על 1 מתוך מאה כפי שמשתמע מההנחיות הבריטיות.

יהחשש ההולך וגדל, שהטיפול התרופתי נרשם בקלות יתרה להרגעתם של ילדים אלה, קיבל כעת תוקף רשמי על ידי שני 'מפקחים בכירים על ההתנהלות של מקצוע הרפואה', שכעת מנחים את הרופאים שלא לרשום תרופות לילדים ככל שהדבר אפשרי.

לרוב הילדים עם ADHD יש להציע עיצוב התנהגותי בשילוב עם הדרכה להורים ולמורים, כך מציעות ה'מועצה הלאומית לבריאות ולמצוינות קלינית' [NICE], ו'מרכז השיתוף הלאומי לבריאות הנפש' [NCCMH].

תרופות כגון ריטלין וקונצרטה [שמות מסחריים של 'מתילפנידאט'] צריכות לשמש כטיפול ראשוני רק כאשר מאבחנים הפרעת קשב [ADHD] חמורה, ורק לאחר שטיפול בקשיי למידה, טיפול התנהגותי, טיפול נפשי, הדרכת ההורים והדרכת המורים לא הועילו.

בעוד שעד 3% של הילדים בגיל בית הספר בבריטניה לוקים בADHD, רק כשליש עד רבע מהם ייחשבו למקרים חמורים [כ-1% מהתלמידים בלבד]. בבית ספר אופייני של 1400 ילדים, בין 30 ל 40 יקבלו אבחנה של ADHD , אולם רק 10 תלמידים ידורגו כמקרים חמורים, ורק להם יירשם ריטלין.

ההנחיות מדגישות שההורה הוא המחליט אם להסכים או לסרב לטיפול התרופתי. הן גם קובעות כי חייבת להיות הפרדה ברורה בין בתי הספר לבין הגורמים המבצעים את האבחונים.

עמותת מגן לזכויות אנוש קוראת למשרד הבריאות ולמשרד החינוך לאמץ לאלתר את ההנחיות הבריטיות במלואן. ומברכת על הגבלת השימוש בריטלין, סם ממריץ המשתייך ל'פקודת הסמים המסוכנים' אצל ילדים.

יו'ר העמותה, הגב' אלה שנר, קוראת למשרד החינוך לערוך בדיקה מיידית של מספר הילדים הנוטלים ריטלין בכל מסגרת חינוכית בארץ, ולוודא שמספר זה לא עולה על אחוז אחד כלומר על 1 מתוך מאה תלמידים כפי שמשתמע מההנחיות הבריטיות. על פי נתוני העמותה בכיתות רבות מגיע מספר נוטלי הריטלין למעל 20%. כמות הריטלין שנופקה ב2006 בארץ הייתה רבע טון של חומר פעיל בלבד [246 ק'ג]. המשקל הכולל של הכדורים עצמם מגיע כבר לטונות רבים.

העמותה טוענת כי קיים קשר ישיר בין מספר הילדים שנוטלים ריטלין בבית הספר לבין מספר ההפניות של ילדים לאבחון פסיכיאטרי על ידי היועצות החינוכיות והפסיכולוגים של בתי הספר.
ולכן יש להנחות את היועצות להפחית את התצפיות על הילדים ולהתרכז בהכשרת המורים וההורים.

על משרד החינוך לחקור בתי ספר שבהם כמות נוטלי הריטלין חורגת באופן משמעותי בחשד לנורמות חינוכיות פסולות. היות שהדבר עלול להעיד על שימוש לרעה באבחונים ובריטלין כאמצעי של ריסון ושליטה במקום מאמצים חינוכיים כנים. וכן, להוציא הנחיות מידיות לגבי הגמילה מריטלין כדי שניתן יהיה להוריד אלפי ילדים מהריטלין באופן מיידי.

  הדפס          שלח לחבר        ילדים





עמוד הבית  |  הוסף למועדפים  |  הפוך לדף הבית  |  אודות
תנאי שימוש ומדיניות הפרטיות |  שמות  |  פרסום באתר  |  כתוב לנו  |  שלח ידיעה ל"מה חדש"  |  RSS |  לימודים |  אינדקס
כל הזכויות שמורות: ילדים שלי  /  אינפו ערוצי מדיה ותקשורת בע"מ  /  מפ"מ Copyright © 2005 www.yeladim-sheli.co.il  All rights reserved