חיפוש באתר
חיפוש כתבות ומאמרים
       לארכיון כתבות
- חייזרים פשטו על מוזיאון הילדים הישראלי,חולון

- סיורים מודרכים במוזיאון הילדים הישראלי חולון 2010

- תערוכה אינטראקטיבית חדשה בשלוחת מוזיאון הילדים בחולון

- טיול בארגז הצעצועים ובגלריה לצעצועים במוזיאון הילדים הישראלי, חולון

- הזמנה לשקט - סיור ותערוכה בשפה אחרת

- דיאלוג בחשיכה בחולון 2010

- בוקר של כיף במרכז צעדים

- צעדים - מקום שאוהב קטנטנים

- נסיעה לחוויה רומית קדומה בעין יעל ירושלים

- פארק כנרת- פארק אטרקציות לפעוטות, ילדים ובני נוער

- אבו קייק בירדן

- הפנינג בלונה פארק של עמק חפר


ילדים ובני נוער: איך להימנע מהשמנה בחופש הגדול?

איך ניתן להעביר את חופשת הקיץ בלי להעלות אפילו גרם? מה מומלץ במיוחד לעשות, ועל מה כדאי להקפיד? לפניכם מספר טיפים מאת ד'ר אסנת רזיאל כירורגית מומחית בניתוחי הרזייה, המנהלת הרפואית של מלב'י - המרכז הרפואי לטיפול בהשמנת יתר, מקבוצת אסיא מדיקל

עונת החופש הגדול מציבה אתגרים רבים לילדים, כהורים השפעתנו על חינוך הילד, ועל איכות חיי היום יום שלו היא קריטית .ילדים ובני נוער רבים מבלים את זמנם בחופש הגדול בצפייה ממושכת מול הטלוויזיה והמחשב, בעודם אוכלים בלי הרף, בזמן ביצוע פעולות אלה, חטיפים משמינים, גלידות ומזון מהיר ומכאן הדרך להשמנה קצרה.

מגיפת השמנת יתר שוטפת את העולם המערבי ובכללה גם את ארצנו ואיתה תחלואה הכרוכה להשמנה. כמבוגרים, אנו בוחרים להתעלם מן ההמלצות ולעיתים לא ליישמן, אך כאשר מדובר בילדינו, עלינו להיות אלו שאוכפים את ההמלצות הללו. החופשה הממושכת מציבה אתגרים רבים לילדים. גם אלו שכן השתתפו בתוכניות חינוך גופני בבתי הספר, מוצאים את עצמם לפתע ללא סדר הכופה זאת עליהם.

מאות אלפי ילדים בארץ יוצאים לחופשה בת כחודשים ומעבירים את זמנם בצפייה בטלוויזיה, ובמשחקי מחשב בעוד הם אוכלים ללא הרף, בזמן ביצוע פעילויות אלו, חטיפים משמינים, גלידות ועוד מאכלים מפתים.

כדי שלא לחזור לבית הספר בראשית ספטמבר עם כמה צמיגים חדשים, ולהקפיד לשמור על משקל תקין, הנה כמה טיפים ועצות:

1. וודאו כי בבית לא נמצאים מאכלים עתירי סוכר. למשל: אל תחזיקו גלידות במקרר באופן קבוע ושוטף 'בשביל הילדים', קנו אותם בטיול בחוץ לילדים, רק באופן חד פעמי.

2. החליפו את חטיפי הצ'יפס שהילדים כל כך אוהבים באספקה שוטפת של פירות טריים.

3. כבו את הטלוויזיה בזמן הארוחות.

4. הימנעו מאחזקת משקאות ממותקים מוגזים - מים או חלב דל שומן עדיפים.

5. קחו את הילדים לטיול ביחד איתכם אחרי ארוחה משותפת. דאגו ל'חילוץ עצמות' שוטף של הילדים.

6. העניקו פרס חיובי לילדים על ביצוע של פעילות גופנית הכרוכה בעזרה בבית. עזרה בגינה, בניקיון הבית, הליכה עם הכלב.

7. השתדלו להוות מודל לחיקוי של חיים נכונים ובריאים. יש חשיבות ערכית רבה לכך. הילדים יאמצו התנהגות דומה, שכן אתם בעצמכם מהווים המודל לחיקוי, ומאוחר יותר בחייהם יישמו את העקרונות הללו בכל עת בעצמם.

8. הגבילו את שעות משחקי המחשב והצפייה בטלוויזיה, על ידי יצירת 'כללי בית לחופש הגדול', גם אם הילדים שלכם מביעים מחאה על כך, עודדו אותם לבצע פעילות גופנית שגרתית בכל יום על מנת שיפעילו את עצמם באופן פיזי.

9. כאשר בית הספר מתחדש, גירמו לכך שהילדים שלכם יוכלו לענות על השאלה: מה עשיתם בחופש הגדול? - 'עשינו הכול על מנת להפוך אותו לחופש בריא וספורטיבי'.

10. תכננו את הארוחות והפעילות: כדאי להכין מערכת אכילה מסודרת יחד עם הילד ולתכנן את הארוחות השבועיות שלו על פי העדפותיו. יחד עם זאת, כדאי להגביל מאכלים מסוימים כמו צ'יפס, נקניקיות וחטיפים, ומצד שני יש לעודד אכילה מרובה יותר של ירקות. כאשר מתחילים את החופשה חשוב לשוחח עם הילד ולקבוע כללים וגבולות לגבי אכילה ובטיחות בבית. רצוי לקבוע שאכילה תהיה ליד שולחן בצורה מסודרת - ולא ליד הטלוויזיה או המחשב. מומלץ מאוד להגביל את הילד לחטיף אחד ביום.

11. הכינו ארוחות קלות: מומלץ להכין לילד ארוחה קלה, שאינה דורשת חימום, לשעות הצהריים. את הארוחה החמה כדאי לאכול בערב יחד עם כל בני הבית. ארוחה משותפת אחת ביום חשובה מאוד, וכך גם יש להורים אפשרות לראות מה הילד אוכל, וכן לשבת איתו ולספק לו חוויית אכילה נעימה וחיובית. אפשרויות לארוחה קלה יכולות להיות: כריך עם טונה או ביצה וירקות [רצוי כריך מלחם מלא ופרי], סלט פסטה קר עם גבינה בולגרית [לא יותר מ-5% שומן] ירקות וזיתים או יוגורט עם גרנולה ופרי. בארוחה החמה הקפידו על מזון איכותי ביתי, והשתדלו להימנע מקניית מזון תעשייתי מוכן.

12. הקפידו על שתייה: חשוב להדגיש את חשיבות שתיית המים. מומלץ שלא לשתות שתייה מתוקה או מיצים, גם לא מיצים טבעיים .מומלץ להכין קנקן מים קרים או בקבוק קטן של חצי ליטר, שאותו הילד יוכל לקשט ולרשום עליו את שמו. היתרון בהכנת בקבוק מים היא האפשרות לתת לילד אומדן ברור לגבי הכמות שעליו לשתות עד הצהריים. לילדים שאינם אוהבים מים אפשר להכין חליטה של נענע או לימונית או עשב לימון, שיש להם טעם מרענן ונעים לשתייה.

13. פעילות גופנית משותפת - זמן איכות עם הילדים: קיץ הוא זמן מצוין לפעילות ספורטיבית.היות שבדרך כלל הזמן הפנוי עם הילדים הוא בערב, יש לקבוע תוכנית פעילות יומית שכוללת שחייה, הליכה ברגל או רכיבה על אופניים. מסגרת תאפשר לילד לבצע פעילות גופנית תוך בילוי זמן איכות עם ההורה. לבוגרים יותר אפשר להציע עבודה בחופשה או עזרה על ידי התנדבות. כך יצומצמו שעות השעמום בבית, שיכולות להביא לאכילת יתר. חשוב להנחות את הילד ולקבוע את השעות המותרות לצפייה בטלוויזיה. כך, לדוגמה, אפשר להחליט במשותף על הפחתה של שעה אחת משעות הצפייה ולהמיר אותה בשעת פעילות גופנית - באמצעות רישום לחוג, על ידי קלטת או בכל דרך אחרת שנראית לכם.

  הדפס          שלח לחבר        ילדים





עמוד הבית  |  הוסף למועדפים  |  הפוך לדף הבית  |  אודות
תנאי שימוש ומדיניות הפרטיות |  שמות  |  פרסום באתר  |  כתוב לנו  |  שלח ידיעה ל"מה חדש"  |  RSS |  לימודים |  אינדקס
כל הזכויות שמורות: ילדים שלי  /  אינפו ערוצי מדיה ותקשורת בע"מ  /  מפ"מ Copyright © 2005 www.yeladim-sheli.co.il  All rights reserved