חיפוש באתר
חיפוש כתבות ומאמרים
       לארכיון כתבות
- חייזרים פשטו על מוזיאון הילדים הישראלי,חולון

- סיורים מודרכים במוזיאון הילדים הישראלי חולון 2010

- תערוכה אינטראקטיבית חדשה בשלוחת מוזיאון הילדים בחולון

- טיול בארגז הצעצועים ובגלריה לצעצועים במוזיאון הילדים הישראלי, חולון

- הזמנה לשקט - סיור ותערוכה בשפה אחרת

- דיאלוג בחשיכה בחולון 2010

- בוקר של כיף במרכז צעדים

- צעדים - מקום שאוהב קטנטנים

- נסיעה לחוויה רומית קדומה בעין יעל ירושלים

- פארק כנרת- פארק אטרקציות לפעוטות, ילדים ובני נוער

- אבו קייק בירדן

- הפנינג בלונה פארק של עמק חפר


מה נשים בהריון ראשון חושבות

נשים בהיריון שתופסות בצורה מאוזנת את היחסים עם הוריהן בילדותן יגלו פחות קשיים במעבר לאימהות, לעומת נשים שהיחסים המוקדמים עם הוריהן מאופיינים בכעס לא פתור ובדחייה. כך עולה ממחקר חדש שנערך באוניברסיטת חיפה והתמקד בנושא הבניית זהות וריבוי זהויות במציאות משתנה. המחקר שהוצג בכנס היועצים החינוכיים הארצי שנערך במהלך השבוע שעבר, מצא שיחסי הילדות המוקדמים עם ההורים משפיעים על הציפיות שיש לאמהות לעתיד לגבי התינוק שבדרך ולגבי זהותן האימהית.

במחקר נמצא גם שנשים שנוטות להכחיש התנסויות שליליות במערכות יחסים משמעותיות בילדותן ציפו למערכות יחסים פחות חמימות ופחות קרובות עם התינוק העתידי, בהשוואה ליתר הנשים שהשתתפו במחקר. המחקר המלא הוצג היום בכנס היועצים החינוכיים הארצי שנערך באוניברסיטת חיפה.

במחקר שנערך ע'י אורה גזית בהנחיית ד'ר מירי שרף נבדקו 160 נשים יהודיות שנמצאות בשליש השלישי להריונן הראשון ואשר חיות עם בעל או עם בן זוג קבוע. החוקרות בחנו את הציפיות, המחשבות והרגשות של נשים הרות לגבי עצמן כאימהות לעתיד, לגבי התינוק שייוולד להן ולגבי מערכת היחסים העתידית עמו, על פי שתי גישות הקשורות לתהליך הבניית הזהות.

הראשונה, מתמקדת באופן בו אנשים תופסים את יחסי הילדות המוקדמים שלהם עם הוריהם וכיצד זה משליך על מחשבותיהם, תפיסותיהם והתנהגותם במהלך חייהם. השנייה, מתמקדת בהבדלים הקיימים בין אנשים שהמוטיבציה שלהם נובעת מהשאיפה לקדם מצבים של הצלחה לבין אנשים שהמוטיבציה שלהם נובעת מהשאיפה להימנע ממצבים של כישלון.

מהממצאים עולה כי הנשים שאופיינו ביחסי ילדות מוקדמים בהם בלטו דחייה, כעס, וקונפליקטים לא פתורים ציפו לחוות חרדת פרידה אימהית גבוהה יותר, חשבו שהילד יהיה תובעני יותר כלפיהן, וחשבו כי יציבו לו יותר גבולות, בהשוואה ליתר הנשים במחקר. בקרב נשים שאפיינו את יחסי הילדות המוקדמים עם הוריהן בדחייה, ובמקביל התקשו להיזכר בחלק גדול מהאירועים הקשורים ביחסים הללו נמצא כי לרוב יש להן מחשבות חיוביות לגבי אימהותן העתידית ולגבי הילד שטרם נולד, אולם בהשוואה ליתר הנשים שהשתתפו במחקר הן ציפו לפתח מערכת יחסים פחות חמימה וקרובה עם התינוק. לנשים להן הייתה נקודת מבט מאוזנת על מערכות היחסים המוקדמות שלהן עם הוריהן היו הציפיות האופטימאליות ביותר לגבי ההורות. הן ציפו לחוות רמה נמוכה של חרדת פרידה מהילד, חשבו שהילד יהיה מתגמל ושמערכת היחסים עמו תאופיין בחמימות.

בנוסף, נמצא כי במרבית המקרים לנשים שאופיינו ברצון להתקדם, להשיג הישגים ולהגשים תקוות היו ציפיות חיוביות ואופטימיות יותר, בהשוואה לנשים שאופיינו בהימנעות ובדאגה להגנה, לביטחון ולאחריות. לדברי החוקרות, הנשים מהקבוצה הראשונה חשבו שיהיו מסופקות יותר מההורות העתידית, ראו את עצמן ואת הילד באור חיובי יותר, חשבו שיהיו יעילות וחמימות יותר כאמהות וציפו לתקשורת טובה יותר עם הילד.

ממצאי המחקר מראים כי יש חשיבות רבה להקדים ולבחון מחשבות, תפיסות, ציפיות ורגשות לגבי הזהות ההורית כבר בזמן ההיריון. בחינה כזו תאפשר לאתר בשלב מוקדם נשים שיש חשש שיתקשו להתמודד בצורה טובה עם תפקידי ההורות, ולהציע להן דרכים שתסייענה להן בהסתגלות טובה במעבר לאמהות,סיכמו החוקרות.


  הדפס          שלח לחבר        ילדים





עמוד הבית  |  הוסף למועדפים  |  הפוך לדף הבית  |  אודות
תנאי שימוש ומדיניות הפרטיות |  שמות  |  פרסום באתר  |  כתוב לנו  |  שלח ידיעה ל"מה חדש"  |  RSS |  לימודים |  אינדקס
כל הזכויות שמורות: ילדים שלי  /  אינפו ערוצי מדיה ותקשורת בע"מ  /  מפ"מ Copyright © 2005 www.yeladim-sheli.co.il  All rights reserved